»

5 خوراکی بسیار مفید که باید حتما در بهار مصرف کنید

زمین در فصل بهار بسیار بخشنده است و خوراکی‌های خوشمزه و مفیدی در این فصل وجود دارد که با مصرف گلچین آنها می‌توانید لذت ببرید و سلامت بدن‌تان را حفظ کنید.

در فصل بهار، روزها بلندتر و هوا تازه‌تر می‌شود و مردم در مقایسه با فصل سرد زمستان، حال روحی بهتری دارند. تغییر فصل بهاری، بهترین زمان برای سرزندگی و تجربه نو شدن است. از طرفی، فصل بهار با خود فراوانی به شکل گیاهان و مواد خوراکی رنگارنگ خوش‌طعم می‌آورد که می‌توانید از بهترین مواد مغذی این فصل بهره‌مند شوید. در ادامه به ۱۰ مورد از خوراکی‌های بهاری اشاره کرده‌ایم که بهتر است آنها را در رژیم غذایی بهارانه خود بگنجانید.

آروگولا (شابانک)

آروگولا که در ایران به آن شابانک گفته می‌شود، از گروه سبزیجات برگدار مانند اسفناج و کاهو و بهترین ماده غذایی بهاری است.

این سبزی سرشار از ویتامین‌های A، K، فولات، کلروفیل، فیبر و سرشار از آب است که در کاهش التهاب‌های بدن‌تان و پرآب کردن آن و سم‌زدایی موثر است.

روش مصرف

بهترین روش مصرف شابانک و سبزیجات برگدار دیگر مانند اسفناج و کاهو، خام و به‌صورت سالاد است. این سبزیجات را همراه با برخی دانه‌ها و آجیل و روغن زیتون مخلوط کرده و مصرف کنید. برای ترشی آن هم می‌توانید از سرکه بالزامیک یا آب مرکبات استفاده کنید.

 

کنگر فرنگی

این گیاه معمولا در فصل بهار دردسترس است. کنگر فرنگی سرشار از اسیدفولیک،‌ ویتامین‌های C و B-کمپلکس و مواد معدنی دیگر است. این مواد مغذی به کاهش کلسترول کمک کرده و از رادیکال‌های آزاد می‌کاهد. همچنین کنگر فرنگی عملکرد بهینه سلول‌های متابولیک بدن را افزایش می‌دهد و سلامت بارداری در زنان باردار را تضمین می‌کند.

روش مصرف

کنگرها را ۲۰ دقیقه در آب جوش بجوشانید و پوست‌شان را بکنید و برگ‌هایش را در روغن زیتون حاوی سیر قرار دهید و مصرف کنید. بسیاری از افراد با استفاده از کنگر، با روش‌های مختلف، کنگرپلو یا خورش کنگر درست می‌کنند که بسیار خوشمزه است.

 

 

مارچوبه

گیاه مارچوبه هم نوعی غذای بهاری است. این گیاه سرشار از ویتامین K است که برای انعقاد خون، سلامت قلب، پیشگیری از سرطان و بسیاری عملکردهای دیگر ضروری است. همچنین مارچوبه حاوی مس،‌ سلنیم، ویتامین‌های B و مواد مغذی مهم دیگر است. این گیاه سلامت عمومی بدن را افزایش می‌دهد.

روش مصرف

می‌توانید مارچوبه را با سیر و نمک دریا و در مقداری کره یا روغن نارگیل تفت داده و بپزید. البته می‌توانید به موادتان کمی آب سبزیجات یا عصاره مرغ هم اضافه کنید.

 

چغندر
چغندر ماده خوراکی فصل پاییز و همینطور بهار است. این گیاه آبدار و رنگی بهترین ماده خوراکی برای تشکیل خون و گردش خون در بدن‌تان است. چغندر از فشار خون بالا کاسته و قوای جسمانی‌تان را تقویت می‌کند. این سبزی به‌دلیل اینکه سرشار از گیاه مغذی به نام بتالین است، سم‌زادیی قوی است.

روش مصرف

می‌توانید آب چغندر را گرفته و آن را به‌صورت اسموتی مصرف کنید. یا از چغندر در سوپ سبزیجات یا به شکل بخارپز استفاده کنید.

 

 

هویج
همه با با این سبزی خوش‌طعم آشنا هستیم. هویج سرشار از ویتامین A و آنتی‌اکسیدان‌های دیگر است. این ماده خوراکی بهاری از پوست، مو و ناخن‌ها به‌خوبی مراقبت می‌کند و ضدپیری و ضدسرطان است.

روش مصرف

بیشتر افراد این گیاه را به‌صورت خام و در سالاد (خرد یا رنده شده) مصرف می‌کنند. آب هویج هم یک نوشیدنی بسیار خوش‌طعم است که می‌توانید از آن لذت ببرید.

سایت خوان